Macbook Air Apple Notebook

Intel Core i5-2557M 1.70 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci ..

Teknoloji Dünyası Hızla Gelişiyor

Siz bu teknolojinin neresindesiniz?..

Yeni Oturum Açma Ekranları

Kişiselleştirilebilir login ekranları..

Teknoloji Ve Doğa...

Bazen yabancılık çekeriz teknolojiye..

Cep Telefonu Dünyasında Gelişmeler

Akıllı telefonlarında devreye girmesiyle telefon alanında da gelişmeler hızla ilerlemekte..

12 Şub 2017

Katiplik Metinleri Klavye Oyunu


Evet arkadaşlar size bugün eğlenceli bir o kadar da eğitici bir uygulamadan bahsedeceğim.
Bu uygulamamızın adı ZTyp. Typing Game

Ne yapar bu ZType?
Aslında kendisi hem bir oyun hem de klavye hızınızı arttırmayı eğlenceli bir hale getiren uygulama. Klasik klavye uygulamalarını yeterince kullandıktan sonra bu uygulamayı kullanmaya başlarsanız sizde bağımlılık yapabilir. ;)

Öncelikle uygulama (oyun) ingilizce olarak açılıyor. Siz isterseniz ingilizce olarak oynayabiliyorsunuz, isterseniz de kendi metninizi ekleyebiliyorsunuz 'try a different text' butonuna tıklayarak kendi metninizi yükleyebilirsiniz. Bu alanın üst tarafında ise bir web adresi yazabileceğiniz alan mevcut. Buraya da ekleyeceğiniz sitenin içerdiği tüm yazılar kelime kelime oyuna eklenecektir. Hızlanmanın eğlenceli yolu ZTyp. Kolay gelsin. Skorlarınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz ;)

Link; ZType Klavye Hızlandırma Oyunu Oyna

Usb Disk İle Format Atma (Windows 7,8,10) Yükleme


WIN SETUP FROM USB

'Usb flash disk ile nasıl format atılır ' cümlesini google'da arattığınız takdirde önünüze oldukça fazla makale ve videolu anlatımlar çıkacaktır. Peki WinSetupFromUSB'un diğer önyükleme programlarından farkı nedir?

Öncelikle şunu belirteyim ben de aradığımda bulduğum programlar sizin bulduklarınızla hemen hemen aynıydı. Bunların başında win to booting geliyor. Ben bu win to booting programını win 7 'de kullandığımda gerçekten verim aldım ve başarılı bir şekilde format atıp win7' yükleyebiliyordum. Ancak win 10 yüklemesi yapmaya çalıştığımda bu win to booting programı işe yaramadı ve cortladı. Bu belki de benim kullanmış olduğum pc anakart veya biosundan da kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda eğer siz de benim gibi çok yaygın boot oluşturma progamlarıyla çözüm bulamadıysanız size tavsiyen kesinlikle WinSetupFromUSB

WinSetupFromUSB nedir? Ve diğer Boot programlarından farkları var mıdır?


WinSetupFromUSB bir multiple yani çoklu boot özellikli bir flash disk oluşturmanıza imkan sağlıyor. Bu onu diğer programlar arasında öne çıkaran en önemli özelliği. Açmak gerekirse WinSetupFromUSB ile aynı flash disk üzerine birden çok boot özellikli işletim sistemi veya image dosyası ekleyebiliyorsunuz. Bir diğer özelliği ise Sistem iso dosyasını boot olarak diske kaydederken diski FAT32 dışında NTFS olarak da biçimlendirebiliyor olması. Böylelikle daha büyük image dosyalarını da yazdırıp boot özellikle hale getirmenize imkan sağlıyor.


Nasıl kullanacaksınız

Öncelikle program açtığınızda karşınıza bu şekilde bir ekran sizi karşılıyor olacaktır.
1- Burada en üsteki yerden usb diskimizi seçiyoruz. Altta Auto Format tikini işaretleyip FAT32 veya NTFS dosya sistemi ile formatlıyoruz. Fat 32 tek seferde(kalıp,iso,rar,zip v.b) 4gb'ta kadar dosya kopyalanmasına müsade eder. NTFS ise 4gb'tan büyük dosyaları kopyalamanıza olanak sağlar.
2- Daha sonra eğer ki sadece tek bir boot özellikli iso dosyası yazdıracak isek resimdeki seçeneği seçip iso dosyamızı göstermemiz yeterli. Burada eğer ki daha eski win xp gibi sistemler yükleyecek iseniz ilk seçeneği seçmelisiniz
3- Eğer birden fazla boot edilebilir sistem hzırlama ister isniz 4. seçeneği seçiniz (Linux iso grup4dos) Bu sefer 2.iso dosyanızı yazdırırken yukarıdan formatı seçmiyoruz. Sadece iso dosyamızı göterip go diyoruz
4- Son aşama olarak image dosyamızı seçtikten sonra go deyip yazdırıyoruz.
5- Pogram ile işimiz artık bitti. Boot özelikli usb belleğimizi usb girişine taktıktan sonra pc markanıza göre yeniden başlattığınızda boot menüsüne girip flash bellekten pc'nizi başlatabilirsiniz. Pc marka modelinize göre boot menü tuşlarınızı internetten bulabilirsiniz. En çok kullanılanlar F12, F2, F9 ve esc tuşlarıdır.

Yardımcı olması amacıyla şurada programın kullanımıyla ilgili de bir video var

Link: WinSetupFromUsb Resmi sitesinden indirebilirsiniz
Önemli Uyarı; Bu programı kullanırken eğer var ise antivirüs programlarınızı devre dışı bırakmalıınız çünkü oluşturulan boot özellikli dosya autorun içerdiğinden antivirüs programınız engelleme yapabilir ve düzgün çalışmayabilir
Uyarı 2: Bu programı eğerki windows10 üzerinde kullanacaksanız, programa sağ tıklayıp uyumluluk modundan windows7'yi seçip çalıştırnız.
Ek Bilgi: son sürümü ile sorun yaşar iseniz 1.6 sürümü için Tıklayınız