Macbook Air Apple Notebook

Intel Core i5-2557M 1.70 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci ..

Teknoloji Dünyası Hızla Gelişiyor

Siz bu teknolojinin neresindesiniz?..

Yeni Oturum Açma Ekranları

Kişiselleştirilebilir login ekranları..

Teknoloji Ve Doğa...

Bazen yabancılık çekeriz teknolojiye..

Cep Telefonu Dünyasında Gelişmeler

Akıllı telefonlarında devreye girmesiyle telefon alanında da gelişmeler hızla ilerlemekte..

23 May 2016

Android silinmeyen virüsleri temizleme



Secret Look Çalışmayı durdurdu, Sweet Lovely gibi android tablet veya telefonlarınıza bulaşmış virüsleri nasıl temizleyeceksiniz?
Bu nalet olası virüs geçenlerde yeğenimin tabletine girmiş ve bana getirdiler. efendim fabrika ayarlarına birden fazla dönmeme rağmen bu illet virüs veya virüsler kendilerini sistem dosyası olarak gösterdikleri için. sistemi sıfırladıktan sonra aynı sistem dosyasıymışcasına kendisini tekrar yüklüyor. Ve standart bir andorid kullanıcısı olduğumaz için de bu dosyayı kaldırmamıza izin vermiyor. Bunun tek yolu olarak tebleti root edip (admin) yetkisi alarak bu illeti silmekten geçtiğini anladım. Lafı fazla uzatmadan adım adım size bu illet virüslerden nasıl kurtulacağınızı anlatacağım.
ÇÖZÜM;

      1-  İlk olarak telefon \ tabletimizi fabrika ayarlarına bir döndürüyoruz.

2    2-  Sonraki işlem olarak ki en önemlisi bu telefonumuzu root ediyoruz. Bunun için çeşitli programlar var ancak ben en kolay ve sorunsuz olarak Kingo ROOT programını kullandım. En son sürümünü bilgisayarınıza indirip kuruyorsunuz.

3    3-  Kingo root programınızı win 7 ve sonrası sistemler yönetici olarak çalıştırmalıdırlar.
4    
      4-  Sonrasında ise telefon veya tabletinizin geliştirici ayarları açık olmalı ve usb hata
      ayıklama modu etkin olmalıdır. (eğer geliştirici mod etkin değilse; hakkında >yazılım>build numarasına üç dört kez tıklayın ve artık siz de geliştiricisiniz uyarısını   alana kadar bekleyiniz) eğer yapamadıysanız internette android geliştirici modu nasıl aktif edilir diye aratabilirsiniz.

5    5-  Evet tabletimiz usb hata ayıklam modu da aktif edildiyse root edilmeye hazır demektir. Tabletimizi düzgün çalışan bir usb kablo ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve kingo root programımızın tabletimizi görmesini bekliyoruz

6     6-  Önemli! Kingo Root tabletimizi bulduktan sonra tablette “Hata ayıklama moduna izin ver, ve sürekli izin ver” kutucuğu var onu işaretledikten sonra tamama tıklıyoruz. Daha sonra Kingo Root bir uygulama daha yüklüyor ona da izin istiyor ona da izin verip tamam diyoruz. (sıralama farklı olabilir)

7     7-  Kingo root programında bulunan root butonuna basıyoruz ve tabletimiz root edilmeye başlıyor. Ekranda yüzde olarak ilerleyişini zaten gereceksiniz.

8     8-  Root işlemi bittikten sonra. Eğer %100 tamamlanmadıysa bir soru vardır. Eğer herşey yolundaysa zaten kingo root sizden sonunda donate deyip yardım talep edecektir, paranız varsa üç- beş bişey atarsınız J

9     9-  Evet şimdi root işlemi bittikten sonra yepyeni bir gmail hesabı alıyoruz ve onunla play store dan System App Remover isimli uygulamayı yüklüyoruz (ki bu uygulamayı kullanmak için de root edilip yönetici olmak gerekli olduğu zaten yazılmış) şimdi bu uygulamayı yüklüyoruz ve. Uygulamalar içerisinde ne kadar tanımadık ıvar zıvır bok püsür uygulama var ise bununla kaldırıyoruz. Ve lanet virüslerden kurtuluyoruz.

1    10- Bitti mi hayır tabi ki bitmedi daha sonrasında Dr. Web isimli antivirüs uygulamasını tabletimize yüklüyoruz ve derinlemesine tarama yaptıyoruz. Bu biraz uzun sürebilir sürsün. Muhtemelen virüs bulacaktır. (varsa hafıza kartınız orayı da taratın) Hadi geçmiş olsun...

Not: Bu root işlemi sonrasında tablet veya telefonunuz garanti kapsamında kalacaktır. Ve tüm sorumluluk yin kullanıcıya aittir.