Macbook Air Apple Notebook

Intel Core i5-2557M 1.70 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci ..

Teknoloji Dünyası Hızla Gelişiyor

Siz bu teknolojinin neresindesiniz?..

Yeni Oturum Açma Ekranları

Kişiselleştirilebilir login ekranları..

Teknoloji Ve Doğa...

Bazen yabancılık çekeriz teknolojiye..

Cep Telefonu Dünyasında Gelişmeler

Akıllı telefonlarında devreye girmesiyle telefon alanında da gelişmeler hızla ilerlemekte..

24 May 2013

Disk Yönetimi Konsol Görünümü Güncel Olmadığı İçin İşlem Tamamlanamadı // D Sürücüm Kayboldu


Disk yapılandırma yapmak istediniz, diskinizi 2 ye bölmek yada birleştirmek için, v.s. netten çeşitli programlar araştırırken bir de baktınız bunun için şöyle bir program buldunuz. Evet o illet programın adı: Partition Magic illet, lanet diyorum çünkü bu programı eğer ki Windows 7 yada Windows 8 de kullandığınız zaman naneyi yemiş bulunuyorsunuz..
Programı çalıştırdığınız anda bir uyarı verir, ancak belki anlamadığımızdan yada anladığımız halde devam ettiğimizde. bilgisayarınız kafayı yemiş hatalar silsilesi halinde istikrarsız davranmaya başlamıştır. sürekli hatalar verir..
- abi götü toparlayamıyorum bi türlü, ne olduğunu ben de anlamadım :( .. gibi hönkürmelerde bulunmaya başlar bilgisayarınız. Daha ve en kötüsü ise Bu illet programı kullandıktan sonra C: sürücüsü (işletim sistemi oraya yüklü ise) hariç diğer bütün sürücüler tanımlanamayan bi hale gelip sürücü harfi falan da gittiğinden o sürücüyü kullanamamaya başlayacak eyvah diskim gitti telaşına kapılabilirsiniz. aynı fotografta olduğu gibi disk yönetimine girdiğinizde de böyle bir uyarı alırsanız. Eyvah gitti tüm yedeklerim diye hayıflanır durursunuz benim gibi.
ibret alındı:  windows wista- windows7 ve windows 8' de sakın ola Partition Magic isimli programı kullanmayınız!...
Disk var ama işlemiyo sayın seyirciler, sürücü harfi falan da yok görüldüğü üzere mal gibi kalmış...

Bu sorunun ÇÖZÜM'ü ve diskinizi tekrar kazanmanın yolu ise şu mükemmel programdan geçiyor.

Mini Tool Partition Wizard Home Edition Gezginlerden yada kendi sitesinden indirebilirsiniz...

Nasıl kullanacaksınız: Programı açtıktan sonra ana ekranda bölümler gözüküyor. kaybolan bölüm üzerine sağ tıklayıp modify/set partition as logical a tıklıyoruz, daha sonra tekrar kaybolan bölüme sağ tuş tıklayıp change letter a tıklıyoruz. buradan atamak istediğimiz harfi seçip ok diyoruz. sonra sol üst köşeden general'a tıklayıp apply changes diyoruz. Program bize değişikliklerin etkin olabilmesi bilgisayarımızı baştan başlatmamızı söylüyor. evet diyoruz ve pc yeniden başladığında dos ortamında birtakım ayarlalar yapıp diski eski haline aynen getirmiş oluyor. ve mutlu son, bir bakıyoruz ve herşey yerli yerinde. ;)

Uyarı: Yine de tüm sorumluluk kullanan kulanıcıya aittir. Yanlış tuşlara basıp da diski tamamen sıfırlarla da doldurabilirsiniz. O yüzden programı kullanırken dikkatli olunuz. ahydi esen kalın...