Macbook Air Apple Notebook

Intel Core i5-2557M 1.70 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci ..

Teknoloji Dünyası Hızla Gelişiyor

Siz bu teknolojinin neresindesiniz?..

Yeni Oturum Açma Ekranları

Kişiselleştirilebilir login ekranları..

Teknoloji Ve Doğa...

Bazen yabancılık çekeriz teknolojiye..

Cep Telefonu Dünyasında Gelişmeler

Akıllı telefonlarında devreye girmesiyle telefon alanında da gelişmeler hızla ilerlemekte..

30 Mar 2012

Firefox Yerimleri Yedek Alma

Bugün Mozilla Firefox ile nasıl yerimlerinizin yedeğini alabileceğinizi anlatacağım. Bu işlem neyimize yarar? Şuyumuza yarar. Misal format atıcaz ama onlarca yerimlerimiz var, bu yerimlerinin yedeğini almaz isteyebiliriz çünkü bunlar format attıktan sonra gidecektir.
Şimdi geçelim nasıl yeri imi yedeği alacağız;

Öncelikle benim kullandığım firefox sürümü 11.0 genelde 3.0 sonrası tüm sürümlerde bu işlem böyledir.
1) Firefox "Turuncu butonuna" tıklıyoruz ordan "Yeri imleri" dediğimiz zaman şöyle bişey karşınıza çıkacak (resim2)
resim 2
2) Buradan menüde de gördüğümüz gibi içe aktarma ve yedekleme diyoruz, çıkan pencereden, yedekle diyoruz ve açılan pencerede dosyamıza bir isim vererek örnek "yerimiyedek.json"  kaydetiyoruz. Bunu saklıyoruz.
3) Format attıktan sonra 1. adımıdaki yolu aynen izliyoruz ve içe aktar, yedekle menüsünden bu sefer "tekrar oluştur" deyip önceden kaydettiğimiz dosyayı seçiyoruz.
Ve artık önceki yerimlerimiz firefoxta formattan sonra yine aynı yerine gelecektir.
Not: aynı menüden başka tarayıcılardan da yerimi içeriye aktarabilirsiniz "içe aktarma ve yedekleme" menüsünden "başka tarayıcıdan verileri içeriye aktar" diyerek verileri aktarabilirsizniz

29 Mar 2012

Yeni Nesil Usb Şarjlı Piller



Evet arkadaşlar bu yeni nesil piller Usbden şarj edilip kullanılabiliyor. Ben ilk gördüğümde bunun bir flash bellek olduğunu düşündüm ama değilmiş :) Henüz Türkiye'de satışı bulunmayan bu pilleri merak ile bekliyoruz

27 Mar 2012

Kahramanmaraş Belediye Bandosu

Habertürk TV de 4 Mart 2012 Pazar günü yayınlanan MÜZİK ve YOL programını sunan Paul Dwyer'ın bu bölümdeki durağı KAHRAMANMARAŞ... K.Maraş Belediyesi Bandosunun eserlerinin yer verildiği bu bölümde, bandoyu daha da bir seveceksiniz. Belediye Bando Şefi MEHMET ÜNLÜ ile röportajının da yer aldığı programın, son bölümüne yakın RIZA ÇİFTÇİ Halk Ozanımız güzel eserlerini seslendiriyor.
Kahramanmaraş Belediye Bandosu, ama ne bando ...

25 Mar 2012

Sevginin Gücü 2 Mart 2012

"Yine yeni bir Sevginin Gücü "
Öncelikle 60 dakikanın hakkını verdik.
Çok özel bir program oldu.
Zeminde Zeki Müren,
gönlümüzde Ajda,
yanımızda Mami.
Dinleyenler 3 ay hasta olmaz.
O derece güzel bi program.  

Kaan Sezyum - Deniz Alnıtemiz 
Geç oldu güç olmadı .. . :P


18 Mar 2012

Facebook Zaman Tüneli İptal Etme

Evet arkadaşlar bugün size, çogu kişinin muzderip olduğu ya da şöyle diyeyim bir türlü sevemediği Facebook Zaman Tüneli'nden nasıl çıkacağınızdan bahsedeceğim.

Öncelikle Şu Adrese girip Download Select Browser (tarayıcınızı seçiniz) alanına gelip tarayıcınızı seçmeniz ki zaten hangi tarayıcıyla bağlanmışsanız size göz kırpacaktır :).

Neyse; daha sonra hangi tarayıcıyı kullanıyorsak ona yönelik uygulamayı tarayıcımıza yüklüyoruz daha sonra "Tarayıcınızı kapatıp açıyoruz" ve Facebook'a girdiğimizde artık Timeline diye birşeyin kalmadığını göreceksiniz.

Ve istediğiniz zaman da tekrar Zaman Tüneli'ne girmek isterseniz uygulamayı tarayıcınızdan kaldırmanız yeterli olacaktır.

Not: Bu işlem sadece kullandığınız tarayıcıda ve kullandığınız bilgisayarlarda geçerlidir. Başka birisi, başka bir bilgisayardan sizin sayfanızı yine Zaman Tüneli olarak görecektir. Tarayıcı üzerinden çalışan bir uygulamadır.

14 Mar 2012

Facebook Masaüstü Messenger Çıktı


Evet arkadaşlar beklenen gün geldi (aslında daha önceden gelmişti ben biraz geç yazdım bunu, malum işler öhhm) :P. Hep böyle derler ya, bende öyle bir giriş yapmak istedim, nedensiz. Neyse işte artık Facebook Messenger'ı facebook'u web üzerinden açmadan da kullanabileceksiniz. Web üzerindeki sohbet ayarlarının tamamını program üzerinden de ayarlayabiliyorsunuz gayet de hızlı. Ve böylelikle Live Messenger'ın da ipini çekmiş oldu Facebook Messenger. Dosya gönderilebiliyor mu hiç denemedim, onu da siz deneyin artık.

Şurdan İndirebilirsiniz Facebook kendi sitesine yönlendirileceksiniz....



Facebook Windows İçin Masaüstü Sohbet Programı


Facebook Messenger

7 Mar 2012

Ücretsiz Joomla Temaları

Çok yönlü kullanımı olan, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi olan Joomla günümüzde olduka fazla kullanılmaktadır, ve geliştirilmektedir. Joomla hakkında daha fazla bilgiyi internet üzerinden birçok sitede bulabilirsiniz. Ben size bugün joomlanın en güzel temalarıının barındırıldığı bir adres vermek istiyorum Burada ki temaların çoğu ücretsizdir ve kalitelidir. Buyrunuz..
Ücretsiz Joomla Template
http://www.joomla24.com/

6 Mar 2012

Karton Maket Yapımı

Garfield Maket
Evet arkadaşlar bugün size eğlenceli bir şeyden bahsedeceğim. Maket! evet maket yapımı :)
Nasıl yapıyoruz: Şu örnekteki maketin çizimini indiryoruz efenim, daha sonra bir çıktı merkezinde bu fotografı A4 boyutunda bir kartona alıyoruz. Daha sonra uygun yerlerinden kesip katlayıp birleştiriyoruz.
İşte hepsi bu kadar.
Ayrıca size şu adresi de vereyim de daha fazla seceneğiniz olsun, haydi kolay gelsin iyi vakit geçirmeler...

5 Mar 2012

Sony Ericsson K750i Format Atma

Bugün Sony Ericsson K750i ' ye nasıl format atılır onu göreceğiz.

Önelikle bu format işlemini telefonun bazı tuşlarına basarak basit format işlemi olmadığını belirtmek isterim. Bu format işlemi telefonunuz hiç açılmıyorsa yada flash yapıyorsa  bu uygulama işe yarayacaktır. Yapacağımız işlem telefonumuzu bir data kablosuyla bilgisayarımıza bağlayıp tam bir format işlemidir. (Kesin Çözüm).

Kullanacağımız Malzemeler:
 1) Sony Ericsson data kablosu
 2) XS ++ programı. -  Yok ise İndir
3) Sony Ericsson Cid 49 dosyaları  İndir

Uygulama İşlemleri:
Adım 1: XS++ programımızı açıyoruz "18:10:52| XS++ v3.1 (Darwin) Ready !" yazısını gördüğümüzde connect butonuna basıyoruz.
Adım 2:Daha sonra telefonumuzu kapatıp pilini çıkartıyoruz 5 sn kadar bekledikten sonra pilini takıyoruz ve telefonumuzdan C tuşuna basılı tutuyoruz, ve data kablomuzu telefonumuza bağlıyoruz Bu aşamada telefonumuz açılacaktır. Ve fazla vakit kaybetmeden 30 sn içerisinde  programımızdan connect demeniz gerekir. Aksi takdirde program telefonu bulamadığına dair bir mesaj gösterecektir. Eğer 30sn'yi geçirmiş iseniz tekrar connect deyip bağlantıyı sağlamalısınız.
Adım 3: Alttaki Configurasyon menusunde Flash Düğmesine tıklıyoruz.
Adım 4: Select firmware menusunde bulunan - Flash main firmware sekmesinde  ( Kullanacağımız malzemeler listesinde ki 3. listede indirdiğimiz dosyalardan)
"K750_R1DB001_MAIN_EU_1_CL_RED49.mbn" isimli dosyamızı ekliyoruz. //düzenlendi
Adım 5: Select firmware menusunde bulunan - Flash File System  ( Kullanacağımız malzemeler listesinde ki 3. listede indirdiğimiz dosyalardan)
"K750_R1DB001_FS_EMEA_7_RED49.fbn" isimli dosyamızı ekliyoruz. //düzenlendi
Adım 6: Sonra Customize File System kutusuna tıklıyoruz. Oradaki menüleri aktifleştiriyoruz.Burada önce telefon modelimizi seçiyoruz. Sonra CDA mızı ve dil kodumuzu seçiyoruz.
Adım 7:  Flash butonuna basıyoruz. Bu işlem biraz sürecek.Hiçbir şey yapmadan bekliyoruz. Bilgisayarla da başka bir işlem yapmıyoruz. İşlem bittiktan sonra XS++ programımız bize işlemin bittiğine dair bir mesaj gösterecektir.
Bu işlemler sırasıyla ve düzgün bir şekilde yapılabilmiş ise format işlemi başarılı bir şekilde bitmiş demektir .
Adım 8: Telefonmuzu Açıp kullanmaya başlayabiliriz. Kolay gelsin....
Not: Telefonumuzu açtıktan sonra bazı ayarlamalar yapılacaktır onları da düzgün bir şekilde yaptıktan sonra telefonmuzun ilk günki gibi olacaktır.
Uyarı: Tüm sorumluluk size aittir, sorumlukları alamıyorsanız bu işlemleri denemeye girişmeyiniz. Bu işlemleri telefonunuz açılmıyorsa deneyiniz. Sırf spor olsun diye bu işlemleri denemeyiniz aksi takdirde telefonunuz zarar da görebilir. kapiş...

4 Mar 2012

Linkin Park - Wretches and Kings

Linkin Park - Wretches and Kings
-To save face
How low can you go
Talk a lot of game but yet you don’t know
Fire on the way make us all say whoa
The people up top push the people down low
Get down and obey every word
Steady get in line if you haven’t yet heard
... diye devam ediyor. İyi dinlemeler..

Blogger Kayıt Başlıklarını Özelleştirme

Şimdi size basit bir uygulamayla nasıl blogger makele başlıklarını, devamını oku metnini vb. yazıları nasıl özelleştirebileceğinizden bahsedeceğim. Aslında özelleştirmeden kastım "BÜTÜN BAŞLIK BÜYÜK", "Sadece İlk Harler Büyük" yada "hepsi küçük harf" nasıl yapıcaz onu anlatacağım...

Öncelikle bu işlem için Notepad ++ programını edinmeniz sizin için faydalı olacaktır. Eğer program yok ise Şuradan ücretsiz indirebilirsiniz..

Önemli Uyarı: Öncelikle önceki temamıza hiçbir zarar gelmemesi için HTML düzenleden tam şablonu indirip şablonunuzu yedekleyiniz....


Adım 1: Tüm şablonunuzun başka bir kopyasını oluşturup onu Notepad ++ programında açın.
Adım 2: Daha sonra Üst menüsünden "Dil > XML" seçin ki daha rahat çalışabilesiniz.
Adım 3: Ctrl + F diyip text-transform: Yazısını bulunuz daha sonra ise bulduğunuz bu başlık muhtemelen şu şekillerdedir;

text-transform:uppercase ise "BÜTÜN HARFLER BÜYÜK YAZILACAKTIR"
text-transform:lowercase ise "bütün harfler küçük yazılacaktır"
text-transform:capitalize ise "Sadece Kelimenin İlk Harfleri Büyük Yazılacaktır"


Siz ne şekilde yazılamsını istiyorsanız misal veriyorum Eğer tüm harfler büyük ise;


Ctrl+ F diyoruz değiştir sekmesini acıyoruz ve Aranan yere: text-transform:uppercase yazıyoruz
Bununla değiştir yerine de text-transform:lowercase yazıyoruz ve tümünü değiştir diyoruz.


Ben ne yapmış oldum;

Büyük harfle yazılan bütün başlıklarımı küçük harfe dönüştürtüm.
Adım 4: Ve bütün XML tablomuzu Ctrl + A deyip seçiyoruz Ctrl + C ile kopyalıyoruz ve blogumuza gelip HTML'i düzenle diyoruz. "Widget Şablonlarını Genişlet" tikini işaretledikten sonra oradaki bütün kodu silip kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz ve kaydet diyoruz.

Bu uygulamadan sonra muhtemelen bütün başlık harflerimiz küçük harf olacaktır.

Bu işlemler sonucunda temanızda herhangi bir bozulma olursa daha önceden aldığınız yedeğinizi yükleyebilirsiniz.

Not: Bu işlemler neticesinde temanızda bozulmalar olabilir yada olmayadabilir bu uygulamayı yapacaksanız bunları göze almışsınız demektir..